fbpx

Mi az a SEO, keresőoptimalizálás?

A SEO jelentése nem más mint Search Engine Optimization, ami magyarul annyit tesz: Kereső Motorokra Optimalizálás. Ezt nevezik egy szóval keresőoptimalizálásnak. Ahogy az összetett szóból kivehetjük, a cél a weboldalak olyan terű optimalizálása, hogy a kereső robotok kedveljék és így előrébb sorolják a találati listákon. Ennek eredményeképpen nő a keresőkből érkező potenciális vásárlók, látogatók száma.

Mi az a SEF?

Search Engine Friendly, avagy keresőrobot barát. Ez nem egy módszer, csupán olyan honlap felépítési mód, mely segíti a keresőrobotok tájékozódását és munkásságát.

Mi az az index és indexelés?

Az indexelt oldal az az oldal, melynek tartalmát a keresők elmentették. Ha elmentették magukhoz, akkor már megjelenik a találati listájukban. Így érdemes gyorsan és minél több oldallal megjelenni és elősegíteni az indexelést. Így már sejthetjük, hogy az indexelés nem más, mint amikor a keresők a weblapod elmentik magukhoz.

Mi az a Pagerank és hogyan növelhetjük?

A PageRank nem más, mint egy mérték. 0 és 10 közötti szám értékét jelzi. Egy weboldal Google bizalmát mutatja, továbbá az adott oldal értékét. A mértéke csak részben befolyásolja a találati listán való helyezést. Először egy új oldal nem rendelkezik még a 0 értékkel sem. Ezt követően ahogy nő a rámutató linkek száma és így a külső link erősség felfelé húzza, elkezd a ranglétrán felfelé haladni.

Mi is az a linképítés?

A linképítés egy monoton és kemény munka. Egy oldal helyezését nagyrészt az adja meg, hogy hány link mutat rá. Egy új oldal feltornázásának a legjobb eszköze.

White hat, black hat seo?

A white az a keresők által engedélyezett trükk amit csak etikus módszernek neveznek, míg a black hat seo olyan taktikákat foglal magába, amiket nem tolerálnak sem a látogatók, sem a keresőrobotok. Így ha egy oldalon black hat seo-t alkalmazunk, több év munkáját tehetjük tönkre. Sok hozzá nem érte áll szakember gyakran használ ilyen megoldásokat, mert gyorsan hoz eredményt. Hosszútávon azonban az adott oldal büntetésre számíthat a keresőknél, ami értéktelenné teheti weboldalunk.

Hogyan kerülhetek a találati lista elejére?

Ez egy összetett folyamat. Egyrészt megfelelő szöveges tartalomra van szükségünk, másfelől linképítésre és látogatószám növelésre. A harmadik különleges összetevő az idő. Egyes lépések eredménye akár 1-3 hónap múlva jelentkezhet csak. Azonban ha hibázunk, akkor az pár napon belül már negatívan érintheti az oldalunkat.