fbpx

Az elektronikus kereskedelmi törvényben foglaltak alapján honlapodon folyamatosan és könnyen hozzáférhetően szükséges megjelenítened a következőkben felsorolt adatokat. Ez azt jelenti, hogy főoldaladon, lábjegyzetben, vagy egy kapcsolat/impresszum menüpontban kell feltüntetni az információkat, amiket a látogatók könnyedén, bármikor megtalálhatnak.

  1. weboldal üzemeltető neve, cégek esetén cégjegyzékben szereplő hivatalos név
  2. weboldal üzemeltető, tulajdonos bejelentett címe, székhelye
  3. weboldal üzemeltető elérhetőségei
  4. vállalkozás adószáma
  5. a céget nyilvántartó cégbíróság neve és cégjegyzékszáma
  6. engedély a tevékenység gyakorlására (ha szükséges az adott tevékenységnél)
  7. webtárhely-szolgáltató adatai (szolgáltató neve, székhelye, elérhetősége, adószáma)

Ezen információk hiánya Főügyészségi felszólításokhoz vezethet, ezért mindenképpen ajánljuk a fenti adatok megjelenítését a honlapokon.

Amennyiben honlapodon bármilyen jellegű kapcsolati űrlap található, ahol látogatóid megadhatják nevüket, e-mail címüket és egyéb személyes adataikat, akkor meg kell jelenítened az űrlapon adatvédelmi tájékoztatódat. Ez azért van így, mert a GDPR egyik legmeghatározóbb irányelve a kötelező hozzájárulás és beleegyezés a személyes adatok kezeléséhez. Annak érdekében, hogy kedvezményeket és egyéb marketing célú leveleket küldhess feliratkozóidnak, egy további jelölőnégyzetre is szükséged van, amellyel szintén beleegyezését kéred a felhasználóknak. Ha mindkettő négyzetet kipipálta, mehetnek a hírlevelek.